battjuv

Sjösättningssäsongen närmar sig. Tidig vår och sen höst förekommer det alltför ofta att oärliga personer söker sig till hamnen.

Om du ser någon i hamnen som inte hör hemma där och som eventuellt uppträder misstänksamt, fråga personen vad han/hon gör i hamnen och gör personen ifråga medveten om att den är iakttagen.

Föregående år blev flera båtar av med sin bränsletank/dunk. Lämna inte kvar dessa i båten! Gör dig besväret att ta med löstagbar utrustning hem - det kan betala sig.

SSRS vill ha flera kompisar till stationen Mariestad/Sjötorp

 

Sjöräddningsstationen i Mariestad/Sjötorp utför cirka 100 uppdrag varje år och har idag 20 frivilliga sjöräddare. Vi är redo att rycka ut och rädda folk i sjönöd dygnet runt, året runt. Till vår hjälp har vi en 8-meters sjöräddningsbåt och en svävare. Nu behöver vi fler frivilliga sjöräddare för att hjälpa oss med vårt viktiga uppdrag.

Om du vill bli en av oss kommer ditt liv att förändras en hel del. Som tack för ditt engagemang får du till exempel:

• Massor av nya vänner på räddningsstationen.
• Uppleva sjölivet på ett sätt som långt ifrån alla har tillgång till. • En fantastisk möjlighet att göra skillnad för den du hjälper.
• Vara en aktiv och viktig del i Svensk Sjöräddning.

 Räddningsbåt

 

Är du intresserad att bli en del av Svenska Sjöräddningssällskapet ta kontakt med Bo Jansson på telefon 031-761 42 89

Här kan du ladda ner informationsblad från SSRS Mariestad -->

Länk till SSRS Mariestad -->  

Vänerns referensyta enligt sjökortet ligger på 43.80 meter över havets yta. Under perioden 1939-2014 har vattenståndet som lägst varit 55 cm under sjökortsdjup (april 1970). Som högst var nivån 187 cm över sjökortsdjup med omfattande översvämningar som resultat. Detta inträffade 11 januari 2001.

Årets högsta nivå var +60 cm vilket inträffade i början av maj. Nivån var ganska stabil fram till midsommarveckan för att därefter succesivt sjunka till den 30 oktober då nivån var +11. När detta skrivs har vi haft ett par dagar med nederbörd över områdena kring Vänern och vattennivån har ökat med ett par cm per dag.

sibbern 2016 10

Sibberön när vattennivån var som lägst den 30 oktober